"Az óhajtott ízek és illatok forrása…"
A kenyérsütő kemencékről Ajánlásaimat a nem profi, háztartási alkalmazásokra összegezem. Kenyérsütő kemencéket nem célszerű samottból építeni, megfelelőbb a tégla tűztér . A tégla tűztér elég hőt tárol, de nem égeti el a kenyeret. A vastag tűztérfal és tűztalaj megfelelő mennyiségű hőt képes eltárolni a kenyér viszonylag hosszabb sütés idejéhez és a szükséges gőz kezelése is egyszerűbb, mint a magasabb hőfokú samott kemencében. |
Sütőkemence 511-11 1.alt: 80x120-as ovál kemencetégla tűztérrel, falazott, cserépfedéssel, falazott kéménnyel, parázskezeléssel alapozás nélkül. 2.alt: 80x120-as ovál kemencesamott tűztérrel, falazott, cserépfedéssel, falazott kéménnyel, parázskezeléssel alapozás nélkül. 3.alt: 60x 100-as ovál kemencesamott tűztérrel, szerelt, cserépfedéssel, falazott kéménnyel,alapozással, parázskezeléssel. |
A pizzasütő kemencékről A pizzasütő kemencéket célszerű samott tűztérrel és vastag hőakkuval építeni, mert itt a hőtároló kapacitásán múlik, hogy a fűtés-kihűlés hullámzása minél kisebb legyen. |
Sütőkemence 512-3 1.alt: 100-as samott tűztérrel meglévő kéményre építve. 2.alt: 120-as samott tűztérrel meglévő kéményre építve. 3.alt: ugyanez falazott kéménnyel, 4 m magasságig. |
|
Sütőkemence 513-5 1.alt: 60x100 ovál kemence tégla tűztérrel, szerelt, cserépfedéssel, szerelt kéménnyel, parázskezeléssel, alapozás nélkül. 2.alt: 60x100 ovál kemence samott tűztérrel, szerelt, cserépfedéssel, szerelt kéménnyel, parázskezeléssel, alapozás nélkül. 3.alt: 60x100 ovál kemence samott tűztérrel, szerelt, cserépfedéssel, falazott kéménnyel, alapozással, parázskezeléssel. |